De stamhouder

Over

Sallie Harmsen, Gijs Scholten van Aschat, Marcel Hensema, Robert de Hoog en Matthijs van de Sande Bakhuyzen vertolken de hoofdrollen in de verfilming van Alexander Münninghoffs alomgeprezen autobiografische boek De stamhouder. Diederik van Rooijen tekent voor de regie. De opnames van de achtdelige historische dramaserie staan gepland vanaf het najaar tot en met de lente van 2021. AVROTROS zendt De stamhouder naar verwachting eind volgend jaar uit op NPO 1.

De stamhouder vertelt het verhaal van Alexander Münninghoff (Matthijs van de Sande Bakhuyzen) die eind jaren ‘60 als een blok valt voor de zelfverzekerde, vrijgevochten Ellen (Sallie Harmsen). Wanneer hij na een mooie liefdesnacht bekent dat zijn vader, Frans Münninghoff (Robert de Hoog, als jonge Frans, Marcel Hensema als oude Frans), tijdens de oorlog een SS’er was, reageert Ellen echter afwijzend. Haar familie heeft zwaar geleden onder de oorlog. Ze verdwijnt uit zijn leven… om er een goede maand later weer in te verschijnen. Ze is zwanger. De twintigers willen het kind houden en besluiten te trouwen. Maar dan wel op voorwaarde dat Alexander afrekent met zijn duistere familieverleden. Alexander komt erachter dat hij maar bitter weinig weet over zijn ouders en grootvader (Gijs Scholten van Aschat).

De stamhouder wordt geproduceerd door Chantal van der Horst (Column Film) in samenwerking met AVROTROS. Het scenario is in handen van Rik D’hiet.

STATUS

In productie

VERWACHTE RELEASE

2021

DUUR

8 x 50 minuten

REGISSEUR

Diederik van Rooijen

SCENARIO

Rik D’hiet

GEBASEERD OP

Het boek van Alexander Münninghoff

PRODUCENT

Chantal van der Horst

OMROEP

AVROTROS
Mylène Verdurmen

CATEGORIE

Dramaserie, In productie

Computers in deze serie

binnenkort meer.