Moeten we de spullen zelf ophalen?

Standaard gaan we ervan uit dat je zelf voor een vervoerder zorgt. Dit kan een collega, runner of stagiair zijn. Het liefst sturen we geen producten op die groot zijn (dus computers met beeldschermen). Kleine dingen zoals een enkele laptop of diskettebak kan wel opgestuurd worden. Houd er wel rekening mee dat er een minimale afname is van 50 euro excl. BTW

Hoe snel zijn de computers beschikbaar?

Dat hangt af van of deze moeten werken. Meestal als de computers niet aan hoeven worden gezet op de set, dan kunnen we snel schakelen en zorgen dat je ze binnen 2 dagen kunt ophalen. (mits niet reeds verhuurd). Moet de computer wel werken, dan moet deze getest worden.

Ik heb geen mail ontvangen?

Als je een huuraanvraag hebt gedaan, kan het zijn dat de mail misschien in de spam terecht is gekomen. Soms versturen wij ook mails vanuit ons hoofddomein / bedrijf en dat is TASK4. Zoek hier eens op in je Spam-folder. En anders mail ons op info@task4.biz

Waar kan ik de spullen ophalen?

Ons ophaaladres krijg je van ons toegestuurd. Deze is doorgaans in Midden-Limburg in de plaats Stein. Deze heeft een grote parkeerplaats, dus je kunt er met een grote bus op terecht.

Mag het ook in het weekend opgehaald worden?

Als wijzelf beschikbaar zijn (dus niet voor andere opdrachten), dan is dat geen enkel probleem. Ook in de avond is vaak geen probleem.

Moet ik zelf iets meenemen qua verpakkingsmaterialen?

De meeste kleine dingen kunnen we in dozen doen, maar de grotere dingen zoals CRT monitors moeten voorlopig los worden vervoerd. We stellen het op prijs dat je zelf een stapel dekens meebrengt, dit om te voorkomen dat onze inpak spullen verloren gaan.

Hoe zit het met ophalen en afleveren, moet er getekend worden?

Ja, er wordt een foto gemaakt van hetgeen er wordt meegebracht, dit zorgt er in ieder geval voor dat we weten wat er verhuurd is en wat er terug moet komen en ook in welke staat.

Kunnen de spullen ook worden gebracht?

In de basis niet, maar bij uitzonderingen kunnen we dit doen. Dit kost echter meer dan een normale koerier. Er wordt gerekend met een uurtarief van 75 euro per uur voor de rit heen en terug. Dit alles indien de planning dit toelaat.

Verkopen jullie ook computers / spullen?

In de basis niet, de meeste spullen die we eventueel verkopen, worden verkocht via de reguliere kanalen zoals Marktplaats, Ebay of de retro computer online groepen.

Hoe zit het met de aansprakelijkheid als huurder?

We gaan ervan uit dat je de spullen weer in de staat terugbrengt zoals je ze hebt gekregen. Vindt er schade plaats dan dien je deze te vergoeden. In overleg bepalen we het bedrag om deze spullen te vervangen. Vind je het nodig om een extra verzekering af te sluiten dan zorg hier s.v.p. voor. Doorgaans adviseren we om tot een bepaald bedrag een eigen risico te nemen, maar bijv. vanaf 1000 euro te verzekeren. Indien je een globale inschatting nodig hebt van de waarde van de computers en toebehoren, dan laat het gerust weten.

Hoe zit het met de aansprakelijkheid als retrocomputerverhuur?

Deze apparatuur is meestal meer dan 30 jaar oud. Indien je graag wilt dat de spullen werken, dan kunnen we geen garantie hier op geven. Het is ook belangrijk dat je rekening houd met dat deze spullen tijdens de huur kapot kunnen gaan. Denk s.v.p. hier aan:

 • laat de apparatuur nooit onbeheerd achter terwijl ze in de stroom zijn ingestoken
 • zorg voor voldoende blusmiddelen (CO2 blusser / blusdeken, geen poederblusser of water gebruiken!)
 • Let op: rook uit een voeding van een computer is nog geen brand, dat is meestal een kapotte condensator!

Doordat deze apparatuur eenvoudig defect kan gaan tijdens de huur, kunnen we niet aansprakelijk worden gesteld dat deadlines niet gehaald kunnen worden.

Daarom adviseren we meestal de computer als -niet werkend- op te stellen en niet in de stroom te steken en vooral in post-productie de beelden erop te tonen.

Ik ben nieuw, hoe huur ik?

Je gooit alle gewenste producten in de mand, hiermee heb je een idee van de kosten en “rekent” af, dit is niet echt afrekenen, want je stuurt daarmee ons een bericht met de dingen die je graag wilt huren. Wij controleren het verzoek en zullen deze wel of niet bevestigen. Via mail hebben we contact over de ophaal afspraak. Wij sturen vervolgens een factuur. Deze dient voldaan te worden voordat de spullen worden opgehaald. Wij werken daarom niet met borg (dit kan altijd nog veranderen of bij bepaalde producten toch van toepassing zijn). Vervolgens kunnen de spullen worden opgehaald. Deze moeten geretourneerd worden voordat de huurperiode verloopt.

Welke betalingsvormen accepteren jullie?

 • iDeal / Bancontact
 • Bankoverschrijving
 • Paypal (met creditcard)
 • Contant bij ophalen

Welke valuta?

 • Euro

Krijg ik een factuur?

Ja, je ontvangt een normale BTW factuur vanuit TASK4 (ons hoofdbedrijf) in PDF vorm per mail. Je kunt middels een link met iDeal betalen.

Zijn de prijzen exclusief BTW?

Al onze prijzen zijn exclusief 21% BTW.

Doen jullie BTW verleggen als we een bedrijf zijn buiten Nederland?

Ja, in dat geval moet je op voorhand jullie BTW nummer geven. Eenmaal gefactureerd gaan we geen aanpassingen meer doen.

Logo's van de merken

De meeste computers hebben hun eigen logo, zoals IBM, Commodore, Schneider etc. Het kan soms zo zijn dat je niet wilt dat het logo in beeld komt bij een filmset. Er moet dan iets gebeuren zodat deze op de een of andere manier verborgen wordt.

De enige juiste manier om een logo van een computer (of ander product) te verbergen is door middel van een afplaktape, dat mag balletvloer tape of schilderstape zijn. Als het maar zonder problemen te verwijderen is.

Wat absoluut niet gedaan mag worden is de logo’s met viltstift (ook niet met white board stift) de logo’s verbergen. Dit is niet meer weg te krijgen en maakt zodanige beschadigingen dat in sommige gevallen het logo volledig weg is of de behuizing permanent verkleurd is en dan valt het onder schade.
We hebben begrip ervoor dat vaker in opnames het logo bedekt moet zijn, maar dan moet het wel non-destructief gebeuren.

Hoe verplaats ik computers?

Belangrijk is om te weten dat de meeste computers museumstukken zijn. Het zijn dan ook geen props waar je mee kunt gooien of ruw mee kunt omgaan. Hoewel sommige computers robuust uitzien, is de inhoud vaak fragiel. Dus wees erg voorzichtig met de spullen.

Kunnen we de computers ook echt gebruiken?

We geven aan op de website en bij persoonlijk contact welke computers gebruikt kunnen worden en welke niet. In de basis staan er bij werkende computers doorgaans wel een tekstverwerker op, zoals WordPerfect. Zijn er speciale wensen dan kunnen we met jullie meedenken hoe je het resultaat kunt bereiken tegen een uurtarief van 75 euro excl. BTW

Voorbeelden

 • we hebben voor jaren 90 computers een slideshow moeten tonen van hoe een bepaalde website er toen uitzag. We kregen screenshots aangeleverd en hebben instructies gemaakt hoe dat getoond kon worden
 • een ander geval wilde het productiebedrijf graag Teletekst tonen op een scherm. Hiervoor hebben we een moderne computer aangesloten op een oud beeldscherm en een afbeelding getoond van Teletekst.
 • Weer een ander bedrijf wilde spelletjes tonen, hiervoor hebben we een moderne computer aangesloten op een oud scherm en een video van dat spel laten afspelen via de moderne computer op het oude scherm, zodat het leef alsof de kinderen echt een spel speelden (zo kun je elk spel tonen wat gewenst is, er is altijd wel een video van te vinden op Youtube. Let echter wel op rechten.)

Maatwerk computers, is dat mogelijk?

Kun je ook een computer maatwerken? Bijvoorbeeld een CDrom plaatsen of als een computer niets kan, zorgen dat deze wel kan tekstverwerken?

Ja dit kan allemaal, houd hierbij rekening met ons uurtarief van 75 euro per uur. Als we Windows 95 moeten installeren, dan kost dat al gauw 1,5 uur. Over de tijd heen wordt alles steeds optimaler en kunnen we eenvoudiger en sneller systemen prepareren.

Een bepaald product staat niet op de website, kunnen jullie dat regelen?

Ligt eraan wat natuurlijk, maar veel spullen die we hebben staan (nog) niet op de website. Als het gaat om jaren 80 en jaren 90 computers, dan hebben we echt veel in huis. Geef ons je moodboard en we kijken wat we voor je kunnen betekenen. Deze website is ook altijd nog in aanbouw.

Kan ik ook telefonisch huren?

Je kunt altijd een bel afspraak inplannen. Hoewel dit niet onze enige business is, is een belafspraak noodzakelijk. Als we eenmaal contact hebben, dan is het voor ons wat betreft afspraken het fijnste als dat per e-mail gebeurt. Bij adhoc vragen heeft Whatsapp de voorkeur.

Hoe weet ik of iets op voorraad is om te huren?

Dat kun je niet zien aan de website. Hiervoor moet je ons een berichtje sturen (info@task4.biz).

Is de prijs definitief via de website?

Het is in ieder geval een hele goede indicatie. Mocht je echt veel en voor langere tijd willen huren, dan kunnen we kijken of we nog een korting kunnen toepassen. Dit is enkel bij grote getallen van toepassing.

Help, er komt rook uit de computer?

Als er een plof te horen is en er komt rook uit de computer, dan noemen we dat in de scene “Magic Smoke”. Dit is geen brand, maar een condensator die na 30+ jaren is opgedroogd. Deze opgedroogde condensator barst open en er komt een nare geur uit (soldeerbout geur).

Wat te doen:

 • trek de computer uit de stroom
 • pak deze op en zet deze in een goed geventileerde kamer of gang (niet in de regen)
 • laat de geur wegtrekken
 • Dat is alles: je kunt de computer niet meer in de stroom gebruiken, maar wel als “prop”.
 • meld dat dit is gebeurd, dan kan hiermee rekening gehouden worden
 • het is niet erg als dat gebeurt, het hoort erbij. Hiervoor rekenen we ook geen schade.