Rampvlucht, dramaserie over Bijlmerramp

Rampvlucht

Dertig jaar na het voorval komt er een vijfdelige, Nederlandse dramaserie over een van de meest controversiële vliegrampen van de twintigste eeuw: de Bijlmerramp. Rampvlucht is een op werkelijkheid gebaseerde thriller en is van 29 september t/m 4 oktober om 21.30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1. Inmiddels ook te bekijken op uitzending gemist. De dramaserie is een groots opgezette complotthriller over de ramp zelf én de vele vragen en mysterieuze gebeurtenissen die Nederland daarna in hun greep hielden.

Rampvlucht is een serie van productiehuis Big Blue en is geschreven door creator Michael Leendertse (Van God Los, Ares, Vliegende Hollanders). De regie is in handen van hoofdregisseur Lourens Blok (Verhaal van Nederland, Vechtershart, Boy 7) en co-regisseur Edson da Conceicao (Laatste Rit, De Sterfshow, Porfotto).

bron: KRO-NCRV

Computers in deze serie

Er zijn veel computers gehoord, ongeveer een 10-tal systemen. Een aantal hiervan moesten werken, zodat hoofdrol spelers echt konden typen. Computers die hier zijn gebruikt zijn onder andere XT machines zoals de IBM 5150, mini towers met kleuren schermen, diverse accessoires zoals printers, diskettebakken etc.

(c) Retrocomputerverhuur 2023 - alle afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd