Reclamefilm voor groot IT-bedrijf Axians

We werden benaderd door 2 vriendelijke mensen Marleen en Bram die een prachtige reclame gingen produceren. Waarbij werd een flashback werd gemaakt naar de jaren 80 om uit te komen in het heden. De transitie van hoe IT er vroeger aan toe ging: pionieren tot nu: Network als een service, niet meer alles in huis hebben, maar je huurt een veilige infrastructuur als een dienstverlening.

Over de reclame

De IT-manager krijgt een visioen of het verleden, het heden en de toekomst. Daarbij begint de film in het verleden: de jaren 80. Ze waren op zoek naar vooral technische onderdelen, van moederborden, computer insteek kaarten, netwerkkabels, soldeerbout, oscilloscopen etc om het pionieren en werken met hardware weer te geven. Daarnaast wilden ze ook graag een Commodore 64, een IBM en vooral ook een modem met audio coupler: dat is een modem waarop je de telefoonhoorn kunt leggen. De Commodore 64 was vooral bedoeld om weer te geven dat er ook plezier was in die tijd met spelletjes. De Commodore werkte wel en deze hebben ze ook gebruikt.

Set

Vooral voor de jaren 80 is voor ons een interessante periode, hiervoor hebben wij de meeste items. Een vintage setting hebben ze met onze props en computers fantastisch neergezet. 

Productie

In opdracht van Concept God – Breda
Productie: Pull Productions

In deze serie

Voor dit project zijn vele verschillende computers verhuurd om een 80 jaren setting kantoor en hobby ruimte in te richten waarvan 2 computers moesten werken.

Computers waaronder IBM 5150, Commodore 64 en vele losse onderdelen en monitoren.