The Spectacular, nieuwe dramaserie van Nederlandse bodem, in het najaar van 2021 te zien bij de VPRO op NPO3 en NPO Start

Eind jaren ’80 wordt het zuiden van Nederland opgeschrikt door een reeks dodelijke IRA-aanslagen. Een speciaal team van rechercheurs opent de internationale jacht op een onzichtbare terreurcel, die een aanslag van ongekende omvang in Nederland heeft gepland.

Hadewych Minis speelt de hoofdrol in de nieuwe dramaserie The Spectacular, van de makers van Van God los en Riphagen. De spannende conspiracy thriller, met een internationale cast, is geïnspireerd op een waargebeurd, niet eerder verteld, verhaal.

over de serie

Eind jaren tachtig, aan het einde van ‘The Troubles’, het Noord-Ierse conflict, wordt het zuiden van Nederland opgeschrikt door een reeks gruwelijke IRA-aanslagen. Ze zijn gericht op Engelse soldaten die, gelegerd in bases in Duitsland, veel uitgaan in Limburg.

Een speciaal gevormd team van lokale rechercheurs heeft als taak de groep terroristen die zichzelf als vrijheidsstrijders zien, op te pakken. Langzamerhand groeien bij het rechercheteam vermoedens dat hooggeplaatste Nederlandse én internationale autoriteiten er juist alles aan doen om de aanhouding te voorkomen. Ondertussen wordt door de terreurcel een aanslag in Nederland voorbereid van ongekende omvang, beter bekend als ‘The Spectacular’.

Een verhaal verteld vanuit het perspectief van twee vrouwen uit verschillende kampen, die lijnrecht tegenover elkaar komen te staan als teamhoofd Jeanine Maes (Hadewych Minis) de jacht opent op de mysterieuze Fiona Hughes (Aoibhínn McGinnity), het meest meedogenloze en enige vrouwelijk lid van de IRA-cel.

Set

The Spectacular is een groots project, met een internationale cast, dat zich in verschillende delen van Europa afspeelt. Vanwege de aangescherpte COVID-19 maatregelen is het onmogelijk om de serie in verschillende landen op te nemen. Om die reden is besloten alle buitenlandse sets na te bouwen in een studio in Nederland. Niet eerder werd dit gedaan voor een serie van deze omvang.

Cast

Nederlandse cast: Hadewych Minis, Michel Sluysmans, Jacob Derwig en Peter Blok
Ierse cast: Aoibhínn McGinnity (Quarry), Kerr Logan (Game of Thrones), Ian Beattie (Game of Thrones) en Declan Conlon (The Tudors)

Productie

The Spectacular wordt geregisseerd door Willem Bosch (Bellicher, Hiernamaals, Van God los) en Pieter Kuijpers (Riphagen, Van God los). Zij nemen ook het scenario voor hun rekening.
De vierdelige serie is een coproductie van Pupkin met de VPRO en is mede tot stand gekomen met een bijdrage van het NPO-fonds en de Netherlands Film Production Incentive.

The Spectacular is in het najaar van 2021 te zien bij de VPRO op NPO 3 en NPO Start.

In deze serie

Voor dit project zijn 10 verschillende computers verhuurd om een politie kantoor in te richten waarvan 2 computers moesten werken). Hoe deze te zien zijn in de serie blijft nog even geheim.

Computers waaronder IBM 5150, macintosh, Philips P2000C, Amstrad/Schneider Joyce